Google

Vişne reçeli tarifi, vişne reçeli nasıl yapılır !

sait | 00:14 | 0 yorum

Malzemeler:
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 limon suyu veya daha iyisi 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu
VİŞNE REÇELİ nasıl yapılır?
Vişnelerimizi yıkayalım ve ya çekirdek çıkarma aletiyle ya da çay kaşığının sapıyla çekirdekleri tek tek ayıklayalım
Şekeri yüksek bir tencereye alıp üzerine batası su koyalım (reçel yaparken her zaman taşma ihtimaline karşı yüksek tencere tercih etmenizi öneririm)
Kaynadıktan sonra yaklaşık on beş dakika kısık ateşte kaynatalım, biraz koyulaşsın
Vişneleri başka bir tencereye dolduralım ve üzerine 2-3 bardak su koyalım kaynatalım
2-3 dakika sonra sadece vişneleri kepçeyle alıp ağdanın üzerine ilave edelim(Kalan suyu çocuğunuza meyve suyu olarak ya da pastalarınızda kullanabilirsiniz)
Bunu yapmamızın sebebi yukarıda söylediğim o şahane renk tonunu yakalamak, kapkara bir vişne reçelimizin olmaması..Bu yöntemi annemden öğrendiğimden beri başka türlü yapmıyorum vişne reçelini..Bu biraz bizim aileye özel yani. Ama artık sizler de biliyorsunuz...:)
Birlikte reçel kıvamı alana kadar kısık ateşte bırakın kaynasın, ama sakın yanından ayrılmayın, sık sık üzerinde biriken köpüklerini alın..
Buzlukta bir tabağınız olsun, çıkarıp kıvam kontrolü yapın ara sıra.
Kıvamı geldiğinde limon ya da limon tuzunu atıp 4-5 dakika daha kaynatıp altını kapatın
Ya sıcakken kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip kış için saklayın
Ya da hemen tüketecekseniz soğumasını bekleyip ondan sonra kavanozlara doldurun.

Category: ,

0 yorum