Google

Çilek reçeli tarifi çilek reçeli nasıl yapılır !

sait | 11:04 | 0 yorum

Malzemeler

1 kg. çilek
3 su bardağı toz şeker
2-3 diş limon tuzu
1 silme çay kaşığı tereyağı

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilekleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Üzerine şekeri serpip kapağını kapatın. En az 7-8 saat şekerin erimesi için bekletin. Hatta tencereyi güneş gören bir yere koyabilirsiniz.
Bu sürenin sonunda şeker tamamen erimemişse, tencereyi ocağa koyup kapağı kapalı olarak kısık ateşte şeker eriye kadar bekletin. Daha sonra kapağını açın, ısıyı yükseltin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip karıştırın.
Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynarken çıkan baloncuklar irileşmeye, göz göz olmaya başlayınca limontuzunu ekleyip karıştırın.
2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın ve ters çevirin. Soğuyana kadar bekletin.
Hemen tüketmeye başlayacaksanız vakumlatmaya gerek yok. Kavanoza doldurup soğuyana kadar bekletin, daha sonra kapağını kapatın. Aksi halde terleme yapar, küf oluşabilir.
NOT: İyi kaynatılmış bir reçel kolay kolay küflenmez fakat, reçelin bozulmasından korkuyorsanız salisilik asit kullanabilirsiniz. Salisilik asit aspirinin ana maddesi. Araştırdığım kadarıyla bir zararı yok. zaten 5 litre için sadece 1 gr. salisilik asit kullanılıyor. Bazı marketlerde turşu ilacı olarak satılıyor. Turşu, reçel, salça gibi uzun süre bekleyen gıdalarda kullanılabiliyor.

Category: ,

0 yorum