Google

Linux Hosting Nedir? LINUX HOSTING KULLANIMI

haber951 | 17:00 | 0 yorum

Linux Hosting
Linux işletim sistemi sayesinde kurulmakta olan ve web sitelerinizin barındırmak amacıyla hazırlanan hosting çeşittir. Dünya genellemesinde en çok tercih edilen alt yapı olarak bilinmektedir. Linux hosting tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden Hack saldırılarına karşılık sağlam bir alt yapı sayesinde ve uptime oranları diğer hosting çeşitlerine göre daha yüksek olmasıdır. Açık kaynak kod yapısına sahip olduğundan developerların tercihlerinde birinci planlamadadır.
Linux hostingler Windows hostinglere göre daha uygun fiyatta hosttescil sitesinden sahip olabilirsiniz. Linux hostinglerphp alt yapısında çalıştığından dolayı Wordpress, joomla ve bir çok hazır sistemi kolaylıkla ücretsiz bir şekilde kurulmasına imkan sağlamaktadır.
Linux Hostingler Hangi Veri Tabanlarıyla Çalışır?
Php alt yapısıyla hazırlamış olduğunuz web sitelerinizi bir çok veri tabanına kolaylıkla entegre edebilirsiniz. Bunların başlıcaları;
Mysql
Oracle
PostgreSQL
FilePro
Informix
Solid
Desteklemiş olduğu alt yapılar;
Mysql
Html
Javascript
Java
Flash
Phphostingler hem Linux hem de Windows sunucularda çalıştırmak mümkündür. Fakat Windows sunucularında performans konusunda pek sağlıklı çalışmamaktadır. Hosting idare etmek kolay görünse de sunucu yönetimi manuel bir şekilde yapıldığından dolayı oldukça zahmetlidir. Bu konuda kolaylık sağlayabilmeniz için WHM/cPanel Linux hostingler sayesinde kolaylıkla yönetmeniz mümkündür.
Cpanel Nedir?
Hosting sahiplerinin zaman kazanabilmesi sağlayan sunucu yönetimini kolaylaştıran ve bunlarla birlikte bir çok olanak sağlayan bir paneldir. Centos – Redhat ve CloudLinux işletim sistemi sayesinde çalışmaktadır. Linux işletim sistemini yönetilmesi kolaylaştırmak için hazırlanan ücretli bir paneldir. Ucuz Hosting Hosttescil web sitesinden eğer Linux alırsanız ücretsiz bir şekilde Cpanel temin edebilirsiniz.
Cpanel üzerinden kolaylıkla e-mail hesabı açabilir, Ftp bilgilerinizi yönetebilir, Mysql oluşturabilir, SSL sertifikanızı yönetebilir ve subdomain açmanız mümkündür. Eğer Cpanel kullanılmıyor olsaydınız bu işlemlerin hepsini kod bilginiz olmadan yapamazdır.
Linux Hosting Ve Windows Hosting Ortak Özellikleri Nelerdir?
Her iki hosting çeşidinde de HTML ve Flash çalıştırmanız mümkündür. Rahat bir şekilde hizmet verebilirsiniz.
Her iki hosting çeşidinde de Php çalıştırabilirsiniz. Fakat Windows hostingler de yüksek performans alamazsınız.
Her iki hosting çeşidinde de MYSQL bulunmaktadır.
Her iki hosting çeşidinde de E-mail hesabı oluşturabilirsiniz.

Category:

0 yorum