Google

Arjantin Hollanda'yı 4-2 mağlup ederek finale yükseldi !

sait | 16:25 | 0 yorum

Son bilet Arjantin'nin oldu! Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmada 120 dakika boyunca gol sesi çıkmadı ve Arjantin, güçlü rakibi Hollanda'yı seri penaltı atışlarıyla 4-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Romero kurtardığı iki penaltı ile finali getiren isim oldu. Galatasaraylı Wesley Sneijder takımı adına penaltı kaçırırken Fenerbahçeli Kuyt ise kullandığı penaltı atışını gole çevirdi.

Dünya Kupası ikinci yarı final mücadelesinde Hollanda ile Arjantin Arena Corinthians Stadı'nda final için kozlarını paylaştı. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren karşılaşmayı rakibini penaltı atışları sonucunda 4-2 mağlup eden Arjantin finalde Almanya'nın rakibi oldu. Karşılaşmanın ilk önemli pozisyonu 15. dakikada Arjantin'den geldi. Ceza sahası yayının biraz gerisinden kazanılan serbest vuruşta yıldız oyuncu Lionel Messi, topun başına geçti. Messi'nin sert vuruşunda top kaleci Cillessen'de kaldı.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda iki takım da girdiği pozisyonlarında sonuca gidemedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girildi. Maçın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoda başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında hem Hollanda hem de Arjantin pozisyon üretmekte zorlandı. Mücadelenin son dakikasında yıldız oyuncu Robben ile gole çok yaklaşsa da Arjantin defansı gole izin vermedi ve normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada uzatma dakikalarına gidildi.

Hollanda uzatma dakikalarının ilk devresinde de Arjen Robben ile etkili oldu ancak skoru değiştirecek golü bulamadı. Uzatmanın ikinci devresinde de gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Rakibinin seri penaltı atışlarıyla 4-2 mağlup eden Tangocular, adını finale yazdırdı ve Almanya'nın rakibi oldu. Penaltı atışlarında iki kurtarış yapan kaleci Romero, finali getiren isim oldu. Galatasaraylı Wesley Sneijder takımı adına penaltı kaçırırken Fenerbahçeli Kuyt ise kullandığı penaltı atışını gole çevirdi.

Category: , , ,

0 yorum